• Menedzsment.

Az UBM Csoport menedzsmentje

Varga Ákos

Igazgatóság elnöke – 1997-től dolgozik az UBM-nél

Az UBM Igazgatóságának elnöke, felelős a Csoport legmagasabb szintű képviseletéért, valamint a vezérigazgató munkájának támogatásáért, stratégiai kérdések és problémák felvetéséért, megoldásáért. Agronómus és külkereskedelmi szakközgazdász. A Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen szerzett agrármérnöki diplomát 1992-ben. Ezután a vállalkozói pályát választotta. 5 éves gyakorlatot és vezetői tapasztalat szerzést követően egy baráti felhívásra 1997 februárjában csatlakozott az UB Merchants Kft.-hez. Közben diplomát külkereskedelmi közgazdász szakon második diplomáját is megszerezte. Még ugyan abban az évben a cég egyik fő tulajdonosa lett.

Horváth Péter

Vezérigazgató – 1999 óta dolgozik az UBM-nél

2018-tól az UBM Csoport vezérigazgatója, a társaság közép- és hosszú távú stratégiájának kialakításáért, valamint a magyar és nemzetközi pénzügyi és befektetési társaságokkal való kapcsolattartásért, a társaság szervezeti fejlesztéséért felelős. A vezérigazgató 1999-ben kezdett dolgozni az UB Merchants Kft.-nél kereskedőként, majd 2003 és 2008 között pénzügyi vezetőként dolgozott. 2008-tól az Igazgatóság tagja. A Soproni Egyetemen szerzett erdészmérnöki diplomát 1997-ben, majd 2003-ban a Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdász diplomát. 2019 elején sikeresen teljesítette a Londoni Értéktőzsde 2 éves elitprogramját.

Janositz Balázs

Vezérigazgató-helyettes, CFO – 2019 óta az UBM-nél

Két évtizedes multinacionális tapasztalat után csatlakozott az UBM-hez, különböző helyi, regionális és globális pénzügyi vezetői pozíciók után. 8 évet töltött az FMCG szektorban (Ferrero), majd közel egy évtizedet a logisztikai iparban (DHL Supply Chain). A közelmúltban a budapesti székhelyű BP SSC-ben a Lubricants üzletág globális kontrolling támogatásáért volt felelős. Balázs a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, okleveles adótanácsadó, jogi szakokleves közgazdász.

Uzsoki András

Elnökségi tag – az UBM alapítója

2018-tól az Igazgatóság tagja, aki a Társaság működési, gazdasági és pénzügyi stratégiájáért felelős, 2011-től pedig az UBM Csoport Igazgatóságának tagja. A Botos Andorral 1996-ban alakult UB Merchants Kft egyik alapító tagja és ügyvezető igazgatója. 1986-89-ben a REANAL Bioaroma Zrt.-nél dolgozott üzemvezetőként, majd 1989-ben megalapította a Bioaroma Kft.-t, amely ipari fűszerkeverékek gyártásával foglalkozott, egészen 1996-ig, a cég eladásáig. Pályáját 1984 és 1986 között kezdte a Gyógynövénykutató Intézetben, ahol kutatómérnökként dolgozott. 1984-ben szerzett diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán.

Szalontai Szabolcs

Gabona üzletág igazgató – 2009 óta dolgozik az UBM-nél

2019 júliusában az UBM gabona üzletág vezetőjévé nevezték ki. 2009 óta az UBM tagja, egészen addig, amíg a gabonaüzletág vezető kereskedőjeként dolgozott. Ezt megelőzően 4 évig a Glencore Grain Hungary Kft.-nél dolgozott kereskedőként. Pályáját 2001-ben kezdte az Agrocomplex C.S. Rt.-nél a kereskedelmi igazgató asszisztenseként, majd később gabonaáru beszállítóként. Tanulmányait a Pannon Agrártudományi Egyetem Agrármérnöki Karán 2001-ben, majd a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Közgazdász Karán 2003-ban fejezte be.

Horváth László

Fehérje üzletág igazgató – 2018 óta dolgozik az UBM-nél

Fehérje üzletág működési irányításáért és kereskedelmi döntéseiért felelős vezető. Ezt megelőzően az UBM Csoport treasury-t vezette, ahol az áru- és devizakitettség kezeléséért volt felelős. 2001-ben kezdett dolgozni a Hamilton International Ltd.-nél árukereskedőként, majd 2005-2018 között az Equilor Investment Ltd. Fx Desk vezetőjeként dolgozott. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát.

Varga Gábor

Takarmány üzletág igazgató, vezérigazgató-helyettes – 2000 óta az UBM-nél

2000-ben csatlakozott az UBM-hez, kezdetben adósságkezeléssel, ERP rendszer bevezetésével, közraktári hitelekkel és egyéb strukturált finanszírozási feladatokkal foglalkozott. 2007 szeptemberétől 2017 közepéig az UBM Group pénzügyi vezérigazgató-helyettese volt, pénzügyi, számviteli, kintlévőségkezelési, kontrolling és jogi kérdésekkel foglalkozott. 2017-től az UBM Csoport társigazgatója, 2018-tól takarmányipari igazgatója, valamint vezérigazgató-helyettese. 2003-ban fejezte be tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán, banki, pénzintézeti és biztosítási szakon.