Horváth Péter: A mezőgazdaság örökzöld és kiváló befektetési lehetőségeket kínál

Horváth Péter UBM

Az UBM Csoportnál a partnereinkkel kiváló emberi és üzleti kapcsolatot ápolunk. A velük való beszélgetéseink során merülnek fel többek között azok a kérdések: „mibe érdemes fektetni” és „honnan tudom, hogy egy befektetés hosszú távon engem szolgál”. Fontos számunkra a transzparencia és a partnereink felvetései, ezért úgy döntöttünk, hogy a befektetőinknek szóló blogunkon az UBM Csoport tulajdonosai és vezető kollégái örömmel osztják majd meg a gondolataikat a befektetések világában tett tapasztalataikról. Ezúttal az „5 kérdés, 5 válasz” rovatunkban Horváth Péter válaszol a kérdésekre.

Horváth Péter az UBM Csoport egyik tulajdonosa és egyben vezérigazgatója. 1999-ben csatlakozott a céghez és 2018 áprilisa óta vezeti azt.

1. Hogyan látja az agráriumban a befektetési lehetőségeket, jelenleg mire érdemes az agrár befektetéseknél odafigyelni?

A mezőgazdaság örökzöld, és mindig is az lesz. A folyamatos, ciklusos termelés mellett a modern agrárium korábban elképzelhetetlen innovációs lehetőségeket ad, amelyekkel az okosan gondolkodó és fejleszteni tudó, akaró cégek rendkívül profitábilis működést tudnak elérni. Ezeket a vállalatokat érdemes figyelni és náluk befektetni.

2. Az UBM Csoport egyik tulajdonosaként Ön szerint miért érdemes az UBM részvényeiben gondolkodni?

Azért, mert kiváló lehetőséget ad portfolió-építésre vagy annak diverzifikálására. Jó befektetési stratégia, ha alacsony, közepes és magas kockázatú, illetve hozamú részvényeket, kötvényeket választunk a befektetésünkbe. Az UBM dinamikus fejlődése jó példa a növekedésen alapuló részvényérték-emelkedésre, ezért biztos helye van bármely portfolióban.

3. Ön szerint a befektetők részére melyek a legfontosabb UBM-részvények értékét meghatározó tényezők?

Első helyen mindenképpen a növekedést kell említenem, ezt az elmúlt évek számai a vállalatnál teljes mértékben alátámasztják. Másodikként a középtávú stratégiánkat hozom, hiszen megalapozott, a piacon is tapasztalható trendekre, folyamatokra épül. Harmadik helyen pedig a stabilitás áll, amit az elmúlt több mint 25 év eredményes működése bizonyít.

4. Ha szélesebb spektrumban tekint a befektetéseire, mi az a tanács vagy elv, amit Ön a befektetések terén kapott és a leghasznosabbnak bizonyult? Miért ezt tartja a legfontosabbnak?

Véleményem szerint a legfontosabb a türelem! Ennek hiányában hajlamos az ember kapkodva, megfontolatlanul dönteni, amelynek szinte biztosan rossz kimenetele lesz.

5. Megemlítené a legfontosabb befektetési tapasztalatait és a személyes tanulságokat, amelyek hasznosak lehetnek a befektetői közösségnek?

Nem javasolt túlságosan rövid távon gondolkodni, és képesnek kell lenni tudatosan kivárni az esetleges negatív hullámokat. Érdemes olyan cégekben gondolkodni, amely mögött valódi teljesítmény van, és nem csak egy slágerpapír, amire egy hónap múlva senki sem emlékszik. Végül pedig tájékozódjunk a piacon, lehetőleg minél több véleményt, ajánlást hallgassunk meg, mert így tudunk optimális döntést hozni.

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.