Kkv-hitelezés Magyarországon: rövidebb távon még jöhetnek likviditási problémák – Portfolio.hu eseményen vettünk részt

A kkv-hitelezési piacról, a cégek finanszírozási kihívásairól és a banki hitelezési szempontokról, illetve az állami hitelprogramokról volt szó a Portfolio Hitelezés 2023 konferenciájának II./A szekciójában a kerekasztal beszélgetésen, amelyen kollégánk, Janositz Balázs, az UBM gazdasági vezetője is megszólalt.

“Janositz Balázs (UBM) a kerekasztalon elmondta, hogy az elmúlt 3 évben 22%-kos növekedést produkált a UBM, ehhez kellettek a bankok is. Nem volt gondjuk az elmúlt 3 évben a források megszerzésével, vannak folyamatban lévő beruházásaik, növekedési igényük. Az UBM számai eredményesség szempontjából is kiemelkedőek az agrárszektorban, ez segíti a banki kapcsolatok kedvező alakulását. Ami viszont probléma, hogy a teljes magyar banki spektrumban egyetlen olyan bankot találtak, amely regionális vállalatként tudja értékelni és kiszolgálni a társaságot, a növekedési tervek ugyanis náluk a régióra terjednek ki. Ügyféloldalon nem romlottak, hanem javultak a banki kapcsolatok, az világos lett, hogy fontos lett a monitoring, átalakult, proaktívvá vált, az új finanszírozási igények hátterét tekintve is.”
Az esemény összefoglalója ide kattintva tekinthető meg.

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.