Bustyaházai László: Versenyelőnyt jelent a pálmaolaj-mentes takarmány

Az Európai Unió deklarált célja a pálmaolaj használatának visszaszorítása többek között a takarmányipar területén is. Az UBM által fejlesztett innovatív pálmaolaj-mentes takarmány és a hozzá kapcsolódó technológia kapcsán felmerült olvasói felvetésekre Bustyaházai László, az UBM Csoport egyik tulajdonosa és Baranyay Henrik, az UBM K+F termékmenedzsere válaszolt.

Növeli-e a takarmány piaci értékét, ha pálmaolaj-mentes? 

Bustyaházai László: Igen, ez egyre inkább fontos szemponttá válik a téma aktualitása és az Európai Uniós törekvések miatt. A pálmaolaj-mentesség mellett az innovatív technológiából eredő hozzáadott érték minőségnövelő hatása is lényeges versenyelőnyt jelenthet a piacon a hagyományos termékekkel szemben. Azt tapasztaljuk, hogy a célcsoportunk nyitott az újszerű megoldások alkalmazására.

Mit tapasztalnak, a gazdáknak mennyire fontos szempont, hogy pálmaolaj-mentes takarmánnyal etessék az állataikat, pozitív volt-e a projekt fogadtatása?

Baranyay Henrik: Nagy örömünkre partnereink igen kedvezően fogadták a fejlesztés eredményét, rengeteg pozitív visszajelzés érkezik a részükről. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy nem csupán egy pálmaolaj-mentes alternatívát kínálunk számukra, hanem az új takarmány egyéb, élettani szempontól értékes tulajdonságokat is hordoz magában, amelyek elsősorban a takarmányozási technológiából adódnak. Elsődleges szempontok között szerepel az állatjólét.

Min múlik az UBM pálmaolaj-mentes megoldásának a sikere?

Bustyaházai László: Azt valljuk, hogy ami ökológiai szempontól hasznos, annak ökonómiai szempontból is kedvezőnek kell lennie hosszabb távon. Az eddigi gyakorlati tapasztalatok alapján a technológiánk ennek az alapelvnek tökéletesen megfelel. Bízunk benne, hogy kutatás-fejlesztési tevékenységünk révén a jövőben további fontos lépéseket tehetünk a fenntarthatóság növelése érdekében.

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.