Ezekre figyelj, ha vállalkozó vagy: pufferképzés, önismeret és a partnerkapcsolatok – Portfolio

A makrogazdasági kilátások és a külöböző szektorból érkező vállalatok helyzetértékeléséről szóltak a Portfolio ingyenes konferenciasorozatának legutóbbi, herceghalmi állomásának második szekciós előadásai, valamint kerekasztal-beszélgetése. Strukturális problémáink vannak, kockázatok is, amiket kezelni kell, de reálbér-emelkedés és a fogyasztás visszakapaszkodása várató. A vállalati kerekasztal-beszélgetésben elhangzott, hogy a partnerkapcsolatoknak kiemelt szerepe van a nehezebb időkben is, a munkaerő megtartása érdekében a megfelelő munkahelyi körülményekre érdemes odafigyelni, és a vállalatoknak puffert kell képeznie, hogy egy esetleges sokkhatás ne ingassa meg őket.

Janositz Balázs, az UBM vezérigazgató-helyettese, CFO-ja a múltbeli nehézségeket illetően a háborús helyzet kapcsán kiemelte, hogy a partnerkapcsolatok rendkívül felértékelődtek, mind a vevői, mind a szállítói oldalon. Versenyképességi szempontból a modern technológia alkalmazása kulcsfontosságú egy nagyvállalat számára, ebben a kutatásfejlesztés, az egyetemi kapcsolatok és a partnerkapcsolatok adhatnak támogatást. Janositz Balázs elmondta, hogy nem lehet eléggé hangsúlyozni a partnerekkel való együttműködés fontosságát, ezek segítik a vállalatokat az információ és tudásszerzésben, de akár a technológiai fejlesztések átvételében is.

 

A teljes cikk ide kattintva olvasható el: https://www.portfolio.hu/uzlet/20240613/ezekre-figyelj-ha-vallalkozo-vagy-pufferkepzes-onismeret-es-a-partnerkapcsolatok-692019

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.