Botos Andor: Az UBM regionális stratégiájában az olasz piac mint a legnagyobb felvevőpiac szerepel

Megtiszteltetés számunkra, hogy kiállítóként is részt vehettünk a Nemzetközi Terménykereskedelmi és Feldolgozói Találkozón (Commodities Exchange Milano, CeMI), mely a hagyomány szerint minden évben Milánóban kerül megrendezésre. A májusi esemény kiváló lehetőséget nyújtott az olaszországi agro-alapanyag ágazat legfontosabb nemzetközi szereplőivel való találkozásra, valamint a mezőgazdasági nyersanyagok olasz és európai piacának központi témáinak megvitatására. Annak kapcsán, hogy miért jelentős a CeMI és miben áll az olasz piac fontossága az UBM számára, Botos Andor, az UBM egyik alapító tulajdonosa nyilatkozott:

„Kiállítóként első alkalommal vettünk részt a CeMI-n. Szép, önálló standdal debütáltunk a nagy szereplők sorában. A rendezvény különlegessége többek között abban rejlik, hogy a résztvevők köre a teljes ellátási láncot érinti: a termelőktől az európai és Európán kívüli gabonafélék importőreiig és exportőreiig, az ipari berendezések és csomagolóeszközök gyártóitól a kapcsolódó szolgáltatásokig – beleértve a logisztikai, szállítási, banki és biztosítási szolgáltatásokat, valamint a bérbeadást. Minden jelentős helyi és regionális kereskedelmi partner, valamint szolgáltató jelen volt, az UBM is.

Az újonnan alakult olasz kereskedelmi iroda megjelenése stratégiailag kiemelten fontos lépés volt az UBM számára. Az UBM regionális stratégiájában az olasz piac mint a legnagyobb felvevőpiac szerepel. A többi nemzetközi kereskedelmi irodánk — ahol kitűnő felvásárlási pozíciót épített ki az UBM — túlnyomórészt nettó exportőr terményekben, így a szinergia egyértelmű. Nagyon sok kapcsolatfenntartás, illetve kapcsolatfelvétel történt, számos partnerrel át tudtuk beszélni a piaci aktualitásokat, közelgő üzleti lehetőségeket. A növekedésért nap mint nap teszünk.” – osztotta meg Botos Andor.

Fotók forrása: UBM, illetve https://cemi-milano.com/

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.