Hol és hogyan lehet UBM-részvényt vásárolni? Botos Andor válaszol

Az UBM a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) egyetlen agráripari, valamint hetedik legnagyobb árbevételű cégeként 2022. július 1-től december 31-ig tartó időszakban 122,67 milliárd forintos árbevételt és 6,00 milliárd forint EBITDA-t ért el a sok tekintetben nehezített piaci körülmények ellenére is. Az UBM-részvények megvásárolhatók. Befektetői kérdés érkezett, amelynek kapcsán szeretnénk egy rövid iránymutatást nyújtani a kedves érdeklődőink számára. A kérdést Botos Andor, az UBM egyik alapító tulajdonosa válaszolja meg.

UBM Befektetői kapcsolatok: Hol és hogyan lehet UBM-részvényt vásárolni?

Botos Andor: Remek kérdés, mert érdemes az UBM tulajdonosává válni az UBM-részvények megvásárlásával és velünk együtt növekedni.

Az UBM Holding Nyrt. részvénye tőzsdére bevezetett részvény. Az UBM egyik kiemelt célja, hogy lehetőséget biztosítson arra, hogy a cégcsoport dinamikus növekedésével párhuzamosan a befektetők is részesedjenek az UBM sikereiből. A részvények piaci likviditásának növekedését kívánja támogatni egyrészt a 2023 márciusában meghirdetett növekedési stratégia, – amelyben a vállalat évi átlagos 9-15 százalékos árbevétel-növekedést célzott meg – másrészt az UBM részvényének 1:20 arányú felosztása is, melynek eredményeként egy-két éven belül a jelenleginél számottevően nagyobb lehet a kisbefektetők aránya a tulajdonosi struktúrában.

Az UBM-részvények stabil és értéknövelő részei lehetnek bármely tudatos portfóliónak. A részvényeink egyszerűen és könnyen megvásárolhatók.

  1. Először is rendelkeznünk kell egy értékpapírszámlával egy értékpapír- forgalmazási szolgáltatást nyújtó banknál vagy brókercégnél, akik a magyar tőzsdén tudnak megbízásokat végrehajtani.
  2. Amint megnyitottuk a számlánkat, átutalhatjuk a befektetni kívánt tőkénket,
  3. és ezt követően már adhatunk is vételi megbízást online, vagy akár telefonon a brókerünk részére.

Amennyiben elakadunk, vagy kérdésünk van, forduljunk bizalommal a bankárunkhoz, vagy a brókercégünkhöz, ők értünk vannak.  Az UBM Befektetői Kapcsolatoknál a kollégáink is készséggel állnak rendelkezésre.

Mi nagyon örülünk, ha minél több kisbefektető is az UBM tulajdonosává válik.

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.