Bustyaházai László: K+F megoldásokkal csökkentjük a karbonlábnyomunkat az UBM-nél

UBM Karbonlábnyom

A klímaváltozás folyamatosan új kihívások elé állítja a vállalatokat és hatással van azok üzleti eredményeire is. „Az UBM Csoportnál kiemelt céljaink között tartjuk számon a karbonlábnyomunk­*­­ csökkentését, és ennek érdekében jelentős K+F erőforrásokat tervezünk mozgósítani a közeljövőben.” – emelte ki Bustyaházai László, az UBM Csoport egyik tulajdonosa.

A vállalat stratégiai vezetői egyetértenek abban, hogy valódi eredmények felmutatásához ágazati szinten teljes szemléletváltásra van szükség, ezért az UBM Csoport átfogó, az aktuális környezetvédelmi kihívások megoldását célzó innovációs programot indít nemzetközi partnerek bevonásával.

„Az UBM relációjában az egyik legjelentősebb karbonlábnyoma az állattenyésztésnek van. Az alkalmazott technológiáktól függően a teljes termelés 50-70%-át a takarmányból származó karbonlábnyom adja. Tehát, ha az agrár ágazatban bármit el szeretnénk érni az állattenyésztés negatív környezeti hatásainak csökkentése érdekében, akkor fejlesztéseket tekintve a takarmányozás területét szükséges prioritásként kezelni. Az UBM-nek mint piacvezető csoportnak óriási felelőssége és feladata van ebben.” hangsúlyozta Bustyaházai László, aki elkötelezetten hisz a tudástranszfer erejében, vagyis abban, hogy egy vállalatnak a partnereivel közös érdeke a know-how megosztása és így a siker, a növekedés.

2023-ban az UBM Csoport egy teljesen új takarmány-összeállítási rendszert tervez kialakítani annak érdekében, hogy az EU-direktíváknak maradéktalanul meg tudjon felelni.

 *A karbonlábnyom egy környezetvédelmi mutató, amely a termékek teljes életciklusa során felmerülő, szén-dioxid egyenértékre vonatkoztatott környezetkárosító hatásokról nyújt információt. Mértékegysége a tonna szén-dioxid-egyenérték/fő, ami jól tükrözi, hogy a karbonlábnyom a szén-dioxid-kibocsátásnál jóval összetettebb folyamatok – úgy, mint vízfelhasználás, ammónia-kibocsátás, stb. – együttes hatását vizsgálja.

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.