Napsütésben és kiváló hangulatban zajlott az idei UBM Red Run

Május 21-én második alkalommal került megrendezésre Pilisvörösváron a népszerű közösségépítő sportesemény, az UBM Red Run, melyen több, mint 559 futó vett részt összesen 2760 kilométert teljesítve. A versenyen több távon és kategóriában lehetett indulni, így kezdők és profik egyaránt megtalálhatták a számukra ideális kihívást. Ráadásul idén a szervezők egy különleges lehetőséggel is készültek a kisgyermekes anyukák, illetve az esetleg régóta nem sportolók számára. Az érdeklődők az 1 km-es távot az eredeti futókörhöz képest könnyített terepen tehették meg, amely akár babakocsival is teljesíthető volt, ezáltal senki nem maradt ki a közösségi élményből.

Az UBM Csoport elkötelezett támogatója az egészségmegőrzésnek, továbbá kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a vállalat munkatársai megőrizhessék a munka és a magánélet optimális egyensúlyát. Ezt jól példázza, hogy a rendezvényen nem csupán főszponzorként voltak jelen, hanem a kollégákból aktív futóközösség verbuválódott, akik közösen és nagy lelkesedéssel készültek a versenyre. A nagyszabású esemény résztvevőihez az időjárás is kegyes volt, hiszen a választott útvonalat ragyogó napsütésben tehették meg. A nevezés során a gyerekek 1 és 2 kilométeres, a felnőttek 7 és 14, valamint 21,1 kilométeres egyéni, illetve csapatos távok közül választhattak. A gyerekek mezőnyében 349-en indultak, míg a felnőttek közül 210-en álltak rajthoz. A vidám hangulatot mászófal, Ninja Warrior pálya, spinning kerékpárok, gyerekjátékok és különböző finomságokat kínáló büfé standok fokozták tovább.

A rendezvényt a település alpolgármestere, valamint Horváth Péter, az UBM Csoport vezérigazgatója nyitotta meg, aki a Művészetek Háza kérdéseire válaszolva adott rövid interjút:

Mit ad a sport az embernek, mit tudunk tanulni ebből?

Horváth Péter: Mindenekelőtt egészséges életet fizikai és mentális értelemben! Hobbifutóként a rendszeres sport legfontosabb hozadékának ezt tartom, függetlenül attól, hogy milyen mozgásfajtát űzünk. Napi 1 óra futás – ami bármilyen meglepő is, az egész napnak csak a 4%-a – nem csak, hogy formában tart, hanem kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a fejünket kiszellőztethessük valódi és átvitt értelemben is.

Ezen felül nekem a játékos formában való versenyzés lehetőségét is jelenti. Itt a tét csak abban az értelemben valódi, hogy a saját magunk által felállított célt tudjuk-e teljesíteni, hiszen mindenki legelső sorban önmagával versenyez. Ettől viszont az izgalom pont ugyanakkora Pilisvörösváron, az UBM RedRunon, mint a Boston Marathonon. A végén pedig az érem mindenkinek jár, és jó emlék az esemény megörökítésére.

Ha valaki rendszeresen sportol, akkor elsősorban fegyelmezettséget, kitartást, önismeretet tanulhat, de emellett annak a csodáját is megélheti, ahogy a teste fokozatosan egyre fittebb lesz, talán még önmaga számára is meglepő módon.

Fontos-e a családi példa vagy szükséges-e példakép, hogy motiváltak legyenek a gyerekek vagy akár mi magunk? 

H.P.: Példákra, ideákra mindenkinek szüksége van. Ha ez családi, az a legjobb forma, mert a szülői, testvéri mintát követi a legkönnyebben minden gyerek. De ha éppen valahol máshol talál példaképre, az sem probléma, az igazi érték ebben az ösztönzés, a hasonulni akarás, ami sok nehezebb helyzeten tud bennünket átsegíteni. Én időről-időre nézek motivációs videókat a futásról, bevallom, nem hagynak érzelemmentesen, de hát pontosan ez a cél, hogy érzelmi oldalról is támogatást kapjunk.

Személy szerint a legnagyobb motivációs erőnek azt tartom, amikor a példaképünkkel személyesen is találkozhatunk, ezek az élmények sok esetben egy egész életre szólnak!

Milyen zenét ajánlanál a futóversenyen a rajtál és a célhoz?  

H.P.: Ó, ez egy nagyon nehéz kérdés, hiszen a futótársadalom két markáns pártra szakad, ha a futás és a zene együtt szóba kerül. Nem is mernék ebben a kérdésben állást foglalni, csak azt javaslom, hogy mindenki maga döntse el, hogy a zene segít-e számára a futásban vagy inkább csak zavarja a koncentrációban. De, hogy a kérdésre válaszoljak, a rajtnál egy mindenkit felpörgető, dinamikus zenét javasolnék, például Miyavi – Horizon című számát, a célnál pedig valamilyen nagyívű, felemelő muzsikát, mondjuk David Guettától a Titaniumot.

A rendezvény szervezői egyetértenek abban, hogy a futás ideális testmozgás, hiszen bárki számára elérhető, rendkívül pozitívan hat a testi-lelki egészségre és nem utolsósorban remek hangulatú közösségi élményekre ad lehetőséget, ami semmihez sem hasonlítható. A résztvevők nagy száma is azt mutatja, hogy igény van a hasonló közösségi eseményekre, amely minden korosztályt megmozgat, aktivizálja a családokat, és egész napos kikapcsolódást, feltöltődést nyújt. Az eddigi sikerekre való tekintettel a tervek szerint jövőre ismét lesz UBM Red Run, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak… az edzést akár már most el lehet kezdeni. 🙂

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.