Sikeres volt az UBM Holding törzsrészvényeinek felosztása – tozsdeforum.hu

Sikeresen lezajlott pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) agráripari cége, az UBM Holding Nyrt. törzsrészvényeinek 1:20 arányú felosztása – közölte a vállalat.

A törzsrészvények felosztásáról a magyarországi takarmányalapanyag-kereskedő és takarmánygyártó cégcsoport még az április 5-i közgyűlésén döntött. Erről a törzsrészvények forgalomképességének növelése érdekében határoztak. Ugyanis a vállalat a következő egy évben szeretné jelentősen bővíteni a tulajdonosi körébe tartozó intézményi és magánbefektetők körét. A törzsrészvények 1:20 arányú felosztása értelmében a részvények névértéke a korábbi 100 forintról 5 forintra változott. Ezzel összhangban pedig az UBM tőzsdére bevezetett értékpapírjainak mennyisége 1 millió 185 ezer 185 darabról, 23 millió 703 ezer 700 darab részvényre nőtt. Hozzátették, hogy az UBM-részvények tőzsdei forgalmának (likviditásának) növelését célzó tranzakció eredményeképpen a huszadára módosult az UBM papírjainak árfolyama is. Ezáltal ezek a részvények a jövőben a kisbefektetők számára is könnyebben elérhetővé válhatnak.

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.