Szauter-Sax Judit: Az UBM kiváló üzleti kapcsolatot ápol a hitelintézetekkel

Szauter-Sax Judit-UBM

Szauter-Sax Judit, az UBM Csoport pénzügyi vezetője tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán végezte. Diplomás pályakezdőként szakmai és nemzetközi tapasztalatait az akkoriban még újdonságnak számító Shared Service Centereknél szerezte pénzügy-számviteli területen, ahol lehetősége nyílt az alapok elsajátítását követően magasabb szintű pénzügyi, illetve számviteli gyakorlatra szert tenni. Első gyermeke születését követően szakmai fejlődése átmenetileg háttérbe került, ideje nagy részét két fia nevelésével töltötte. Ez idő alatt saját tanácsadói céget alapított, amelynek keretein belül a cég vezetésén túl pénzügyi, illetve üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással kapcsolatos munkákat végzett. Amint a család mellett lehetősége adódott újra főállású munkakör betöltésére, hosszú távú szakmai céljai kerültek ismét előtérbe. Pilisvörösvári lakosként az UBM Csoport rendkívül érdekes munkahelyként keltette fel az érdeklődését és vált vonzóvá azáltal, hogy az UBM egy számára teljesen ismeretlen szektorban működő vezető nagyvállalat. A lehetőséget kihasználva 2019-ben elindult a mai napig is folyamatos kihívásokkal övezett úton. Pénzügyi vezetőként mindennapi munkája során szoros együttműködésben dolgozik a gazdasági terület minden alkalmazottjával, az üzleti területen dolgozó kollégákkal és természetesen az UBM Csoport működéséhez nélkülözhetetlen résztvevőkkel, a hitelintézetekkel.

UBM Befektetői kapcsolatok: Hogyan jellemeznéd a csapatod? Mivel foglalkoznak és miben látod a fő erősségüket?

Szauter-Sax Judit: Büszkén mondhatom el, hogy a csapatom tagjai szintén régóta aktív közreműködői a gazdasági területnek, a jelenlegi pénzügyi csapatot szinte együtt alkottuk meg. A közelmúltban egy új kolléganő érkezett hozzánk, aki sikeresen átvette és most már önállóan végzi a neki dedikált munkát, tekintve, hogy az egyik kolléganőnk hamarosan anyai örömök elé néz. Kicsit szomorúan, mégis nagy örömmel búcsúztunk el tőle egy rövid időre. Kisebb létszámú, öt fős csapat vagyunk, ahol jól működik a szükséges bizalmi környezet, amely számomra fontos jelentőséggel bír.

Érzik a kollégák, hogy támogatók, megértőek vagyunk, ami ösztönzi és segíti őket abban, hogy merjenek gondolkodni, kérdezni és maximális igényességgel legyenek a munkájuk felé. Buzdítom őket arra is, hogy ezt a kapcsolatot vigyék tovább az UBM Csoport alkalmazottainak körén kívülre is és örömmel tapasztalom nap, mint nap, hogy a pénzügyi terület fő közreműködőinek (a hitelintézeteknek) az UBM Csoportra delegált ügyfélmenedzsereivel, kapcsolattartóival egy-egy telefonbeszélgetés után néhány személyes kérdés, megjegyzés, mondat is elhangzik.

Mit jelent ez számodra?

Sz-S.J.: Ez számomra azt mutatja, hogy a banki kapcsolattartóink is jó érzéssel gondolnak ránk. A csapatomban dolgozó kollégák egy-egy UBM-es cég mindennapi zavartalan pénzügyi működését biztosítják: hitel-lehívásokat, hiteltörlesztéseket végeznek, felelősek a napi számlafizetések rendezéséért, ismerik a banki hitelszerződéseinket, részt vesznek azok megfelelő működtetésében, kapcsolatot tartanak az UBM Csoport társosztályaival, ad hoc jellegű kimutatásokat, igazolásokat készítenek.

Te és a csapatod mitől vagytok hatékonyak? Miben segít Téged a csapatod?

Sz-S.J.: Összeszokott csapat vagyunk, jól ismerjük egymást. Ez számomra nagy segítség. Mindennapi munkám során nagymértékben támaszkodhatok a kollégáimra, így adódik alkalmam arra is, hogy új, kedvezőbb lehetőségek, konstrukciók után keressek, optimalizáljam a folyamatainkat, melyek elősegítik a hatékonyabb cash menedzsmentet, támogatják a cash flow költségszintjének csökkentését. Mindez természetesen a már korábbról megörökölt és az elmúlt években újonnan kialakított banki kapcsolatrendszerünknek is köszönhető, így a munkám nélkülözhetetlen részét képezi az aktív banki kapcsolattartás is.

Az UBM Italy létrejötte milyen új feladatokat jelent a számotokra?

Sz-S.J.: Fontos kérdés, mert jelenleg a gondolkodás és a tárgyalások egyik fő mozgatórugója az UBM Csoport újonnan megalapított leányvállalatának, az UBM Italy S.R.L. finanszírozásának, pénzügyi működésének a felállítása, biztosítása. Mindig izgalmas és kihívásokkal teli egy új dolog életbe léptetése, például meggyőzni minden érintettet arról, hogy amit megálmodtunk az jó, működőképes és megérdemli, hogy higgyünk benne. Nem működik ez a számok világában sem másképp. Tapasztalt kereskedő kollégáim bizodalma, lelkes hozzáállása, az üzleti terv, a várakozások számokban kifejezve mind-mind azt mutatják, hogy érdemes ezen az új úton elindulni, így a legfőbb feladatom, hogy pénzügyi oldalról a lehető legoptimálisabb támogatást tudjam nyújtani, ami elsődlegesen a megfelelő finanszírozó bank felkutatását, meggyőzését és ezt követően az üzleti tevékenység beindításához szükséges cash flow biztosítását jelenti.

A kezdeti tárgyalások már elindultak, bizakodva készülök olaszországi látogatásunkra Janositz Balázzsal, az UBM Csoport vezérigazgató-helyettesével és gazdasági igazgatójával, amelyek során lehetőségünk lesz a bankok helyi képviseletével is személyesen találkozni.

Közeledik az év vége, jelenleg melyek a prioritások, a legfontosabb teendők és kihívások a területeden, a szakmai csoportodban?

Sz-S.J.: Éppen túl vagyunk az évzáráson, az UBM fordulónapja június 30, ez az időszak a gazdasági terület minden dolgozójától egy igen aktív közreműködést igényelt. Azt gondolom, sikerült az elvárásoknak megfelelően teljesítenünk. Hitel-kihasználtságunkat a teljes hitelkeretünk nagyságát tekintve és a jelen gazdasági tényezőket figyelembe véve talán még soha nem látott alacsony szintre tudtuk mérsékelni, banki pénzügyi kötelezettségvállalásainkat pedig rendre teljesíteni. Ezekben a hetekben még aktívan zajlik a banki adatszolgáltatás, elkezdődnek a banki ellenőrzések, mi pedig bízunk abban, hogy ismét lehetőségünk lesz a tárgyalásokat újra kinyitni, a múlt tapasztalataiból táplálkozva a jövőbe tekintve pénzügyi működésünket tovább optimalizálni.

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.