Az UBM 2021 óta a tőzsde markáns szereplője

Az UBM már 2016-ban kérelmezte bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére. Ugyanakkor ez a mozzanat csupán egy technikai lépés volt. Valójában 2021-től beszélhetünk arról, hogy az UBM a standard kategória tagjaként az egyik legnagyobb árbevételű cég a hazai tőzsdén.

A privatbankar.hu 2021 októberi cikke az alábbi címmel és bevezetővel jelent meg:

„Óriásvállalat kerül a Budapesti Értéktőzsdére Új, 138 milliárd forintos árbevételű vállalatcsoport jelenik meg a Budapesti Értéktőzsdén azáltal, hogy az UBM Holding Nyrt. megszerzi Magyarország piacvezető takarmánygyártó vállalatcsoportjának, az UBM Trade Zrt-nek közel 100 százalékát.”

Valóban hazai viszonylatban egy hatalmas cégről beszélünk, hiszen az UBM Holding éves konszolidált árbevétele ma már meghaladja a 200 milliárd forintot, amellyel a hazai tőzsde 6-7. legnagyobb kibocsátója (nem számítva a pénzügyi szektor szereplőit). A hazai agráriumot tekintve pedig piacvezető takarmánygyártó és szójadara értékesítőként van számon tartva.

Az UBM Holding jelenleg több régiós országban van jelen termelő üzemekkel és képviseleti irodákkal.

A társaság jelenleg 388 főt foglalkoztat, működését tekintve kiemelten elkötelezett az ESG-szabványoknak való megfelelésben.

A fotón balról jobbra: Horváth Péter, az UBM vezérigazgatója és Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.