Uzsoki András: Egy recessziós makrokörnyezet lehetőség az UBM számára

UBM Uzsoki András

Önök kérdezték, mi pedig megválaszoljuk.

Ami Önöknek fontos, nekünk kiemelten az: az utóbbi hetekben partnereink részéről felmerült, UBM-befektetésekkel kapcsolatos két kérdésre Uzsoki András válaszolt.

Uzsoki András 1989 óta dolgozik saját vállalkozásban, első cégét egy multinacionális cég vásárolta meg 1996-ban. Az UBM egyik alapító tagja. A cégstruktúra jelentős változásai, többek között a tőzsdére lépés kötődik hozzá. Igyekszik meglátni és megvalósítani a felbukkanó pénzügyi, gazdasági lehetőségeket. Konszenzusra és közös érdeken alapuló együttműködésre törekszik. Az UBM mellett ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik.

// Egy recessziós makrokörnyezetben mit emelne ki az UBM legfontosabb stratégiai irányai közül?

Uzsoki András: A jelenlegi helyzetet egy lehetőségnek tekintjük. A sikerünket többek között annak köszönhetjük, hogy komplex és több szintű növekedési stratégiával rendelkezünk. Egyrészt célunk a regionális terjeszkedésünk szélesítése helyi kereskedőcégek létrehozásával és megerősítésével, másrészt kiemelten szerepet kap a gabona export tevékenységünk kiterjesztése is. A takarmány üzletágban számottevő potenciál van számunkra, különösen akvizíciós koncepcióval ötvözve. Nagy hangsúlyt fektetünk az energetikai fejlesztésekre is. A céljainkat stratégiai szövetségek és együttműködések létrehozásával törekszünk megvalósítani, vertikálisan.

// Mit gondol a legfontosabb célkitűzésnek, amit az UBM Csoport szeretne elérni 2023-ban?

Uzsoki András: A legfontosabb célunk, hogy megőrizzük a stabilitásunkat, a felmerülő lehetőségeket pedig maximálisan kihasználjuk. A piaci pozíciónkat mind a takarmány, mind a commodity üzletág terén szeretnénk tovább erősíteni. Ebben látjuk a hosszú távú eredményes működés és a további növekedés forrását.

Önben is felmerültek kérdések? Megtisztelő érdeklődését az investors@ubm.hu e-mail címre várjuk.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.