Fő a bizalom! Janositz Balázst kérdeztük az UBM csapatépítéséről

UBM

Munkavállalói szemmel a jó munkahelyi légkör legalább annyira fontos szempont, mint a szakmai kiteljesedés. Ha a kollégákkal kiegyensúlyozott a kapcsolatunk, akkor örömmel megyünk be a munkahelyünkre, biztonságban érezzük magunkat és a munkavégzés hatékonysága is lényegesen magasabb. Éppen ezért a sikeres vállalati kultúra alappillére az egymás mellett dolgozó emberek valódi csapattá kovácsolása, melyben kulcsszerepe van egy adott terület vezetőjének. Ennek kapcsán Janositz Balázzsal, az UBM Csoport vezérigazgató-helyettesével és egyben gazdasági vezetőjével beszélgettünk.

Vezetőként miért tartja fontosnak a rendszeres csapatépítő programok szervezését?

Janositz Balázs: A csapatépítés számomra a bizalom építése egymás iránt. Időt és energiát invesztálunk abba, hogy egymást jobban megismerjük, olyan élményeket szerezzünk, melyek később, visszatérve az íróasztalhoz új, magasabb szintű kapcsolódást alakítanak ki a kollégák között. Egy-egy ilyen program során gyakran egészen új oldaláról ismerhetjük meg a másik embert. Új környezetben, kiszakadva a hétköznapokból jobban rá tudunk hangolódni egymásra, és új alapokra helyezhetjük a munkahelyi kapcsolatokat. Lehetőség nyílik a gőz kieresztésére, a versengés csökkentésére, de akár barátságok is szövődhetnek a közösen átélt élmények során. Mindez egyértelműen pozitív hatással van a kollégák általános hangulatára és teljesítményére. Együtt minden könnyebb.

A csapatépítéssel visszatérünk a gyökerekhez: online felületek nélkül személyesen beszélgetünk, eszünk, programokon veszünk részt és bulizunk. Figyelünk egymásra anélkül, hogy más erről elterelné a figyelmünket. Soha nem volt ilyen fontos, hogy figyelmet szenteljünk a másik embernek.

Kik számára hirdették meg a legutóbbi csapatépítő eseményt?

JB: A májusi UBM csapatépítő a központi iroda 39 kollégája számára lett meghirdetve, pénzügy, számvitel, kontrolling, kockázatkezelés és marketing területekről. A csapat az ausztriai Burgenlandba látogatott el két napra, ahol a munkatársak festői környezetben, változatos szabadtéri programokon vehettek részt.

Milyen programok várták a résztvevőket?

JB: Először egy kissé szokatlan sport során tehették próbára az állóképességüket. Horitschon városából indul egy 23 km hosszú sínpár, amelyen hagyományos, kerékpár-meghajtású hajtánnyal, úgynevezett „drezinával” járhatták be a Sonnenland régió legszebb részeit. Az erőpróbának sem utolsó kaland vidám hangulatban telt, mindenki remekül érezte magát. Ezután levezetésképp egy kicsit pihentetőbb program, városnézés következett Rust történelmi belvárosában. A második napon a kollégák Kismartonba, az Esterházy-kastélyba látogattak el, ahol a parkbéli séta után lehetőség nyílt egy kötetlenebb fagylaltozásra és feltöltődésre. Ausztria keleti csücske egy igazi kis ékszerdoboz.

Az élménybeszámolók alapján mi tetszett a legjobban a csapatnak?

JB: A hajtánytúra izgalmas volt mindenkinek, hiszen a legtöbben először ültek ilyen szerkezeten. A sok nevetés, a mozgás öröme és persze a lenyűgöző panoráma a későbbiekre is megalapozta a felszabadult hangulatot. Természetesen nem vagyunk egyformák, valaki inkább „városnézős” típus, más viszont jobban kedveli az izgalmas kihívásokat. Fontos eleme volt az eseménynek, hogy a kollégák állították össze a programot az igények alapján, örömmel adtam át a szervezési feladatokat Sax Judit és Molnár Anett kollégáimnak.

UBM-befektetésekkel kapcsolatos kérdések esetén állunk szíves rendelkezésére az investors@ubm.hu e-mail címen.

A jelen blogposzt kizárólag kommunikációs célokat szolgál, az nem minősül ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, befektetési, jogi, pénzügyi, vagy közteherviseléssel kapcsolatos tanácsadásnak, sem részletes befektetési, vagy pénzügyi elemzésnek. Blogunkat kizárólag ismeretterjesztési és edukációs célból hoztuk létre, amellyel közösséget szeretnénk építeni. A jelen blogposztban foglalt tájékoztatás nem teljes körű.